×

Information

Nu har vi servat byggbranschen i 50 år!

Vår ambition har alltid varit att vara en bygghandel där våra kunder kan hitta allt material de behöver för sitt byggprojekt. Och då menar vi allt från skruv och verktyg till reglar, takpannor och dörrknoppar till köksskåpen. Det är vad vi kallar en bygghandel i ordets rätta bemärkelse. Med en yta under tak på 9000 m2 varav 1100 m2 är butik har vi plats för det du behöver.

Många i vår personal har varit hos oss länge och har en stor material- och produktkunskap. Använd den! Oavsett om du är gammal i gemet eller bara snickrar lite till husbehov. Branschen förnyas ständigt och vi har koll på vad som händer, nya maskiner och arbetsmetoder. Samtidigt finns de grundläggande baskunskaperna för dig som behöver dem. Vår ambition är att möta dig där du är och tillföra något användbart eller intressant.

Lite historia
1943 startade Sigvard Andersson Göta Älvdalens Trä i Nol. Detta företag ombildades 1963 till Kungälvs Trävaru AB och flyttade då till sin nuvarande adress Byggmästaregatan 3 i Kungälv. 1964 slog butiken upp dörrarna – vi blir alltså 50 år i år!

Under åren har företaget expanderat och fr.o.m 2006 ingår även Högsbo Trä AB och Sörreds Byggvaruhus i vår koncern. Företagen är delägare i Interpares som är Sveriges största inköpskedja av byggmaterial med en en inköpspotential på ca 7 miljarder. För våra kunder betyder det helt enkelt konkurrenskraftiga priser.

Kungälvs Trävaru AB är ett familjeföretag som drivs av 2:a generationen med Stig Gustavsson somVD för de tre företagen. Kungälvs Trävaru AB och Högsbo Trä AB omsätter idag ca 260 miljoner och har en personalstyrka på ca 60 personer.

Goda vänner
Besök gärna våra systerföretag i Kungälv:
Kungälvs Rör – www.kungalvs-ror.se
Inter-El – www.interel.se